DOI

  • Cuong Huu Nguyen
  • L. Averyanov
  • A. Egorov
  • Chinh Van Nguyen
  • Thanh Trung Tran
Wild edible plants play an important role in ensuring food and livelihood security for most ethnic minorities occurring in Pu Luong Nature Reserve. These plants are commonly consumed as raw fresh or cooked vegetables. In this study, scientific and local names, utilized plant parts along with habit and indigenous uses were identified. The study identified 52 plant species of wild edible plants, which belong to 38 families, 49 genera, and 52 species. Among them, 24 species are trees, 11 herbs, 9 shrubs, and 8 climbers. The study results contribute significantly to scientific data on the diversity of wild edible plants in Vietnam.
Язык оригиналаанглийский
Номер статьи012054
ЖурналIOP Conference Series: Earth and Environmental Science
Том876
Номер выпуска1
DOI
СостояниеОпубликовано - 28 окт 2021
СобытиеЛЕСА РОССИИ: ПОЛИТИКА, ПРОМЫШЛЕННОСТЬ, НАУКА, ОБРАЗОВАНИЕ: посвящается 140-летию со дня рождения академика В.Н. Сукачева - Санкт-Петербургский государственный лесотехнический университет, Санкт-Петербург, Российская Федерация
Продолжительность: 26 окт 202128 окт 2021
https://spbftu.ru/lesarf2021/

    Предметные области Scopus

  • Прикладная ботаника

ID: 87578644