DOI

Electrical demulsification is one of ways to separate two phases of liquids, based on the processes of electrodeformation and electrocoalescence. However, the interfacial tension of a liquid pair turns out to be not constant over time. It has been experimentally ascertained that the interfacial tension reduces for a number of pairs of liquids. Moreover, there are cases of an actual decrease in the interfacial tension and those of fictitious ones. The interfacial tension change throughout various times was observed for two pairs of liquids: distilled water / olive oil and distilled water / polydimethylsiloxane-50.

Язык оригиналаанглийский
Название основной публикации2022 IEEE 21st International Conference on Dielectric Liquids, ICDL 2022
ИздательInstitute of Electrical and Electronics Engineers Inc.
ISBN (электронное издание)9781665484916
ISBN (печатное издание)9781665484916
DOI
СостояниеОпубликовано - 29 мая 2022
Событие21st IEEE International Conference on Dielectric Liquids, ICDL 2022 - Sevilla, Испания
Продолжительность: 29 мая 20222 июн 2022

Серия публикаций

НазваниеProceedings - IEEE International Conference on Dielectric Liquids
Том2022-May
ISSN (печатное издание)2153-3725
ISSN (электронное издание)2153-3733

конференция

конференция21st IEEE International Conference on Dielectric Liquids, ICDL 2022
Страна/TерриторияИспания
ГородSevilla
Период29/05/222/06/22

    Предметные области Scopus

  • Электрохимия
  • Электроника, оптика и магнитные материалы
  • Электротехника и электроника

ID: 98206539