Результаты исследований: Научные публикации в периодических изданиях › статья › Рецензирование
The paper reports the spectrofluorimetric and calorimetric study of binding of two hydrophobic biologically active molecules with antioxidant ability, flavonoids quercetin, and curcumin, to human serum albumin (HSA) in water, aqueous DMSO (0.05 and 0.1 mol. fraction of DMSO), and aqueous ethanol (0.05 mol. fraction of EtOH). Both flavonoids induce the quenching of HSA fluorescence. The stability constants of associates, as well as the changes in enthalpy of the reaction between quercetin and protein, were evaluated. The influence of solvent composition and additions of hydroxypropyl-β-cyclodextrin as a solubilizer of hydrophobic molecules, on the association processes is discussed.
Переведенное название | Связывание кверцетина и куркумина с сывороточным альбумином человека в водном диметилсульфоксиде и в водном этаноле |
---|---|
Язык оригинала | английский |
Страницы (с-по) | 5511-5518 |
Число страниц | 8 |
Журнал | Journal of Thermal Analysis and Calorimetry |
Том | 147 |
Номер выпуска | 9 |
DOI | |
Состояние | Опубликовано - 5 мар 2022 |
ID: 100663165