Flavonoids and anthocyanins content diversity in rye forms

E. Andreeva, P. Zykin, A. Lykholay, N. Tsvetkova, A. V. Voilokov

Результат исследований: Научные публикации в периодических изданияхтезисы

Аннотация

Rye is a cereal traditional for Northern and Eastern Europe with
very good resistance to abiotic stresses and ability to grow on
poor soils. Because of relatively recent domestication and obli-
gate cross-pollination rye still possesses a great diversity of gene
variations leading to variations in content of secondary metabo-
lites. In our study we evaluated anthocyanins and flavonoids con-
tent in grains of 24 rye forms and inbred lines (Peterhof
collection of rye) by HPLC-ESI-MS.
Язык оригиналаанглийский
Номер статьиP-28-033
Страницы (с-по)289
Число страниц1
ЖурналFEBS Open Bio
Том9
Номер выпускаSuppl 1
DOI
СостояниеОпубликовано - 1 июл 2019
Событие44th FEBS Congress: From molecules to living systems - Poland, Krakow, Польша
Продолжительность: 6 июл 201911 июл 2019
Номер конференции: 44
https://2019.febscongress.org/

Fingerprint Подробные сведения о темах исследования «Flavonoids and anthocyanins content diversity in rye forms». Вместе они формируют уникальный семантический отпечаток (fingerprint).

Цитировать