Application of fractal analysis methods to images obtained by crystallization modified by an additive

Переведенное название: Применение методов фрактального анализа к изображениям, полученным кристаллизацией, модифицированной включениями

Natalia Ampilova, Igor Soloviev, Jean-Georges Barth

Результат исследований: Научные публикации в периодических изданияхстатья

Аннотация

The fractal and multifractal methods are now widely used for analysis and classification of digital images having complex structure. We present the results of the application of such methods to the images of crystallograms obtained by crystallization with additives. This technique was developed for studying images of blood crystals, and now finds increasing use in the analysis of medicines, checking food and soil quality. In this work we study images of crystallograms of various milk dilutions and crystallograms obtained with bean leave extracts. The results show that the proposed mathematical methods seem to be rather perspective both in comparing images of different classes and in obtaining classifying signs.
Переведенное названиеПрименение методов фрактального анализа к изображениям, полученным кристаллизацией, модифицированной включениями
Язык оригиналаанглийский
Номер статьи20436
Страницы (с-по)48-57
Число страниц10
ЖурналJournal of Measurements in Engineering
Том7
Номер выпуска2
DOI
СостояниеОпубликовано - 30 июн 2019

Предметные области Scopus

  • Компьютерные науки (все)

Fingerprint Подробные сведения о темах исследования «Применение методов фрактального анализа к изображениям, полученным кристаллизацией, модифицированной включениями». Вместе они формируют уникальный семантический отпечаток (fingerprint).

Цитировать