Градење дативно-предикативни структури во македонскиот јазик во споредба со рускиот и бугарскиот

Елена Юрьевна Иванова, Лиляна Митковска

Research outputpeer-review

1 Downloads (Pure)
Original languageMacedonian
Title of host publicationXLVI меѓународна научна конференција на LII летна школа на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура. Охрид, 23 – 24. 8. 2019 година.
Place of PublicationСкопье, Македония
PublisherУниверзитет "Св. Кирил и Методиj"
Pages127-143
ISBN (Print)978-9989-43-446-4
Publication statusPublished - Nov 2020

Cite this